Wereldspelers / by Sien Verstraeten

Wereldspelers is een project vanuit het jeugdwerk dat jonge vluchtelingen vanuit de hele wereld samenbrengt met jongeren uit Vlaanderen. De Ambrassade vroeg me om in het opvangcentrum voor minderjarige vluchtelingen in Dendermonde foto's te maken.

Met die foto's stoomden ze een mooie website klaar. Daarop verschijnen vanaf nu heel wat getuigenissen, filmpjes en quotes van de jeugdwerkers die telkens voor een weekend te gast zijn in Dendermonde.

Een heel fijne opdracht. Reportagewerk doe ik sowieso erg graag. En de speelsheid en het enthousiasme van de jongeren was hartverwarmend. Weten dat ze stuk voor stuk brokkelige levensverhalen hebben, vergrootte de impact die hun enthousiasme op me had. Na zo'n namiddagje foto's maken, zijn de vertrouwde Vlaamse straten toch een stukje banaler en kijk je met andere ogen.